Λάρνακα: Ενώπιον του Δικαστηρίου 2 πρόσωπα για ληστεία σε υπεραγορά

Δύο πρόσωπα, ηλικίας 31 και 29 χρόνων,  αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης  για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, με λεία 2,831 ευρώ, που έγινε χθες βράδυ στην υπεραγορά «Στέλιος» στα Λιβάδια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις οκτώ χθες το βράδυ ο 31χρονος, ποντιακής καταγωγής, μετέβη σε υποστατικό που βρίσκεται σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς, όπου πωλούνται φιάλες υγραερίου και φέρεται να κτύπησε τον υπάλληλο στο κεφάλι με λιβέρι και να του απέσπασε τις εισπράξεις της ημέρας που ανέρχονται στις 2,831 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο άνδρας διέφυγε τρέχοντας, με σκοπό να μεταβεί σε αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν άλλο πρόσωπο, συνεργός του, αλλά έγινε αντιληπτός από πολίτη που καθόταν σε παρακείμενο καφέ. Ο πολίτης όρμησε στον 31χρονο και τον κτύπησε με αποτέλεσμα να του πέσουν 1700 ευρώ, τα οποία αργότερα παρέδωσε στην υπεραγορά.

Ο 31χρονος φέρεται να κατάφερε να διαφύγει και έτρεξε για να απομακρυνθεί σε παρακείμενα χωράφια, ωστόσο άλλοι πολίτες κατάφεραν να τον ανακόψουν, να τον περιορίσουν και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία. Στον 31χρονο οι πολίτες εντόπισαν το ποσό των 950 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα φαίνεται να έπεσαν στα χωράφια κατά τη διάρκεια της διαφυγής του.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και της πάλης του 31χρονου με τους πολίτες, τραυματίστηκε ένας εξ αυτών καθώς και ο υπάλληλος της υπεραγοράς που κτυπήθηκε από λιβέρι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες απολύθηκαν.

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου ανακρινόμενος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας. Επίσης έδωσε το όνομα συνεργάτη του, ηλικίας 29χρόνων επίσης Ρωσσοπόντιου. Λόγω του τραυματισμού του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του με τους πολίτες, ο 31χρονος μεταφέρθηκε από την Αστυνομία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό όπου και κρατείται.

Η Αστυνομία συνέλαβε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Λατσιά τον 29χρονο, ο οποίος ανακρινόμενος δεν παραδέχεται οτιδήποτε σε σχέση με τη ληστεία.

Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.