Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά των τραπεζιτών-“Να συμμετέχετε και στις ζημιές, όχι μόνο στα κέρδη”

Είναι ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο στα κέρδη αλλά και στις ζημιές…

Τη δήλωση έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Είναι ώρα, είπε, να καταλάβουν οι τραπεζίτες ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν. ..δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε στον αρχιεπίσκοπο με λεπτομέρειες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας. Περίπου 68.000 έμποροι από την αρχή της κρίσης αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, είπε και  ότι είναι διπλάσιοι οι επιχειρηματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως προς το ενδεχόμενο να καταργηθεί η αργία της Κυριακής ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η Κυριακή είναι ημέρα ιερή και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας … «κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας».

Χαρακτήρισε  «παραμύθι» τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας, της οποίας το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαριστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βοηθηθούν οι νέοι που πλήττονται από την ανεργία.