“ΚIDS TOWN” – Ομάδα εθελοντισμού για τα παιδιά (video)

«Αν σώσεις ένα παιδί… μπορείς να σώσεις όλο τον κόσμο…»

Με πρωτοβουλία της  Κατερίνας Ιωάννου από την Λάρνακα  και την αμέριστη στήριξη της πρώτης κυρίας της Κύπρου, κ. Άντρης  Αναστασιάδη δημιουργήθηκε η πρώτη και μοναδική στην Κύπρο, εθελοντική ομάδα με την επωνυμία “Kids Town”, στην οποία πτυχιούχοι ειδικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άπορα παιδιά σε όλη την Κύπρο.

Το διαφημιστικό βίντεο  έχει ετοιμάσει αφιλοκερδώς η κ. Γιόλη Αριστοτέλους. Επίσης αξίζει να αναφερθούμε στη βοήθεια που έχει προσφέρει σε ότι αφορά στη διαδικασία σύστασης της ομάδας αυτής ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Στόχος της νεοσύστατης ομάδας είναι η αμέριστη στήριξη προς άπορες οικογένειες με μέγιστη προτεραιότητά την συγκέντρωση των απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών για το παιδί, όπως τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης.

Παράλληλα επιδιώκει και προσφέρει την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Συγκεκριμένα στο «KIDS TOWN» λειτουργούν σε Παγκύπρια βάση Εργαστήρια με μοναδική έγνοια τις ανάγκες του κάθε άπορου παιδιού καθώς και την παροχή άλλων υπηρεσιών, πέραν των ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και είδη ένδυσης, θα παρέχεται ψυχαγωγία, διδασκαλία και εκπαίδευση καθώς και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύπτει για το παιδί με εθελοντές ειδικούς στον κάθε τομέα.

Πέραν των 286 πτυχιούχων εθελοντών, ανά το Παγκύπριο προσφέρουν με αγάπη και ζήλο προς τα παιδιά, δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση, όπως Οδοντιατρική περίθαλψη, Ιατρική κάλυψη (Παιδοχειρούργοι, Καρδιολόγοι, Λογοθεραπευτές), Δωρεάν Εμβολιασμός, βοήθεια στο καθημερινό διάβασμα των παιδιών απο πτυχιούχους Εκπαιδευτικούς και κάλυψη των σχολικών αναγκών, καθώς επίσης κι τη συμμετοχή των παιδιών σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, ομίλους, δημοτικά κολυμβητήρια, ποδόσφαιρο, ιππικοί όμιλοι, θέατρο, μουσική, χορός και άλλα πολλά.

Η ομάδα εθελοντισμού για τα παιδιά «KIDS TOWN» που παρέχει υπηρεσίες καθώς και τη λειτουργία Εργαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου από πτυχιούχους εθελοντές τελεί υπό την υψηλή φροντίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρης Αναστασιάδη.

Στηρίζουν επίσης οι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας, και Αραδίππου καθώς κι η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Όλοι οι δήμοι με συστατική επιστολή δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη αλλά και τη χορήγηση χώρων σε κάθε επαρχία για την παροχή των υπηρεσιών προς τα παιδιά. Όπως επίσης κι ο Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας.

Όσοι γονείς, επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν στον Παγκύπριο αριθμό 7000 1990, καθώς και στην σελίδα “Kids Town” στο facebook, έτσι ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το “Kids Town”.

Την ίδια ώρα όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο της “Kids Town” μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μπορούν στον ειδικό Τραπεζικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε με την επωνυμία της ομάδας “Kids Town”, στην ΣΠΕ Μακράσυκας (ΙΒΑΝ CY 56007049300000000020825222), που θα πηγαίνει κατευθείαν στο ίδιο το παιδί, καλύπτοντας τις ανάγκες του, όπου καθίσταται πραγματική ανάγκη.

Να αναφέρουμε επίσης και να ευχαριστήσουμε τον αγαπημένο ηθοποιό Λώρη Λοιζίδη γιατί  προσφέρει μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις της Θεατρικής ομάδας «Κοτζιακάρο Τέζα»  στην ομάδα “Kids Town”, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες των άπορων παιδιών της Κύπρου.

Κάθε παιδική ψυχή έχει ανάγκη τη δική μας αγάπη.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HNOy6YsxNUg