Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πετύχει στη μάχη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αγνοώντας το πολιτικό κόστος, αλλά και την ανάγκη οι Ευρωπαίοι εταίροι να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτή την προσπάθεια, ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του, χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδρυμα “Konrad Adenauer” στο Βερολίνο. Στην ίδια εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ παραδέχθηκε ότι η γερμανική κοινωνία δεν θα ανεχόταν μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και ζήτησε να εγκαταλειφθούν τα σενάρια καταστροφής και να δοθεί στην Αθήνα η ευκαιρία που της αξίζει.

«Στην Ευρώπη γκρεμίσαμε τα τείχη που χώριζαν την ανατολή από τη δύση. Θα ήταν μεγάλο λάθος να υψώσουμε οριζόντια τείχη μεταξύ βορρά και νότου” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η απάντηση στην κρίση δεν είναι η “λιγότερη”, αλλά η “περισσότερη” Ευρώπη. «Καμμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντεπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις», συνέχισε και τάχθηκε υπέρ μιας πραγματικής πολιτικής Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλα τα μέλη, ενώ ταυτόχρονα θα εφαρμόζεται η αλληλεγγύη.

Ερωτηθείς σχετικώς με τον αγωγό ΤΑΡ και τη σημασία του για την Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για οικονομικό όφελος, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και για πολιτικό κέρδος, λόγω της αύξησης των πηγών προμήθειας. Πρόσθεσε ακόμη την συμβολική σημασία του αγωγού, ως σήμα επανεκκίνησης για την ελληνική οικονομία. Δεσμεύθηκε μάλιστα για “ακόμη περισσότερες καλές ειδήσεις” από την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.