Κ.Τριανταφυλλίδης: Παρέμβασή του στην Ολομέλεια για την λιτότητα

Σε ανακοίνωσή του ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, προτείνει κάποιες εναλλακτικές λύσεις για την λιτότητα τις οποίες ανέφερε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: “Δεν είναι με λιτότητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές επιδομάτων των ευάλωτων και ούτω καθ` εξής που θα έρθει η ανάπτυξη” , ενώ τόνισε πως: “Η βοήθεια που προτείνεται σ` αυτά τα κράτη μέλη δεν είναι στη βάση της αλληλεγγύης, ως όφειλε  αλλά στη βάση μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης υφεσιακής μεθοδολογίας”.

Επιπλέον σχετικά με τα μέτρα λιτότητας δήλωσε ότι:”Τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται, όχι μόνο δε βοηθούν αλλά οξύνουν περαιτέρω την κατάσταση”.

Υπό αυτά τα πλαίσια πρότεινε να : “Αναθεωρήσουμε το κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται οι πολιτικές μας αρχίζοντας με την εύρεση εναλλακτικών λύσεων στη λιτότητα. Πρέπει να ξαναβρούμε τρόπους η οικονομία να υπηρετεί την κοινωνία, να μειώσουμε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, να επενδύσουμε στη γνώση και την υγεία…..διότι δε μπορεί άλλο να κουτσουρεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή”.