Κ.Παπούλιας: Η Εθνική τράπεζα πρέπει να παραμείνει Ελληνική

Την ανησυχία του για την τύχη της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τον γενικό γραμματέα της, Νίκο Κιουτσούκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Σταύρος Κούκος, πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και Μάκης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας.

«Θεωρώ ότι είναι μια Τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί. Και συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι μονάχα όλοι αυτοί που θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στην Εθνική, είναι και ο απλός άνθρωπος που θεωρεί την Εθνική Τράπεζα δική του Τράπεζα. Και μεγάλωσε με το όνομα “Εθνική Τράπεζα”» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ακόμη ότι όλοι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, όπως υπογράμμισε, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους. «Οι ξένοι μπορεί να χαίρονται την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης, αλλά εμείς θα τη δημιουργήσουμε και πρώτες και καλύτερες στον αγώνα αυτό θα είναι οι ελληνικές Τράπεζες και θα το πω, με πρωτοπορία την Εθνική Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά.