Κ.Παπούλιας:«Ελπίζω να εκλεγεί Πρόεδρος που θα ενώσει όλους τους Έλληνες»

 

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, πρότεινε τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, αφού προηγουμένως η παρούσα Βουλή εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, αλλάξει ο εκλογικός νόμος και συμφωνηθεί πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Προτείνοντας τον συγκεκριμένο χρόνο επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία.«Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120 – 130 βουλευτές, γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», τόνισε.

Νωρίτερα, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια, παρουσία των δημοσιογράφων, είχε πει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος.Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια και να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ’ άρθρο ανά πάσα στιγμή.

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως αν δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών».

Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για τις καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσε γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.«Να φύγουν από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός», είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, για την ενίσχυση της παραγωγής και τις εξαγωγές, καθώς, όπως είπε, «καλή η κουβέντα για τα δάνεια, αλλά η Ελλάδα θα πάψει να έχει δεσμεύσεις όταν παράγει».
Ελπίζω να πετύχουμε μια πλειοψηφία, που θα επιτρέψει την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στην πρώτη του παρέμβαση για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

«Ελπίζω να εκλεγεί Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, που θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου, αφού δεν έχει κι άλλες αρμοδιότητες. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε» είπε ο κ. Παπούλιας.Ο Κάρολος Παπούλιας είπε ότι επισήμανε στους πολιτικούς αρχηγούς την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

«Το λέτε συχνά κι έχετε δίκιο. Φοβάμαι, όμως, ότι καθένας από το παλιό κομματικό σύστημα θέλει τη συνεννόηση για να ωφεληθεί ο ίδιος» απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού και δώρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα στικάκι με την εκπομπή που είχε κάνει το 2005, όταν εξελέγη για πρώτη φορά ο κ. Παπούλιας με 279 ψήφους.