Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Ποιοί βουλευτές προειδοποιούν με καταψήφιση των μέτρων

Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, Μιχάλης Κασσής και Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, την ώρα που ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγούνταν τις προυποθέσεις με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην ηπερψήφιση του νέου πακέτου.

Ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης και ο κ. Μιχάλης Κασσής υπήρξαν κατηγορηματικοί, ενώ σαφώς το άφησε να εννοηθεί και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός. Προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά χωρίς να είναι το ίδιο ξεκάθαρος κινήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, ενώ εκ διαμέτρου αντίθετως ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην νέα αλλαγή στρατηγικής.

Αφορμή για τη δήλωση Χρυσοχοϊδη στάθηκε η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προυποθέσεις ψήφισης του πακέτου, κατα τη διάρκεια της οποίας είπε χαρακτηριστικά πως «Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής» και πρόσθεσε ότι «αν δεν κλείσει οριστικά το πακέτο ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είναι το τελευταίο σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, αν δεν φανεί ότι τηρούνται τα ελάχιστα όρια για δίκαιη κατανομή των βαρών αν δεν υπάρξει κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίβαρο, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή γιατί δεν θα μπορούν να συνδεθούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Στην ίδια κατεύθυνση με τον Μ.Χρυσοχοϊδη κινείται η Εύη Χριστοφιλοπούλου και με παραλλαγές ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Μανιάτης και η Άντζελα Γκερέκου.