Κ. Οικολόγων – Δημοψήφισμα και ταμείο αλληλεγγύης και ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την οποία ενημέρωσε ενδελεχώς για τις βασικές πρόνοιες της νέας συμφωνίας επί του μνημονίου συναντίληψης με την Τρόικα. Επίσης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους Οικολόγους για το ιστορικό των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup, τη Ρωσία και τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Οι Οικολόγοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 24ης Απριλίου σύμφωνα με την οποία πρέπει να αναζητηθεί λύση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας εκτός μνημονίου και Τρόικας. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ακόμα και με συμφωνία, θα υπάρχει και θα προετοιμαστεί διέξοδος από το ασφυκτικό και επικίνδυνο δρόμο της Τρόικας, επισήμανε η αντιπροσωπεία των Οικολόγων.

Τέθηκαν επίσης ενώπιον του Προέδρου σειρά εισηγήσεων όπως η ανάγκη διερεύνησης της πρότασης για έξοδο από την Ευρωζώνη, η διενέργεια δημοψηφίσματος, η άμεση ενεργοποίηση του νόμου για την ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης με την ταχύτατη έκδοση ομολόγων κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους Οικολόγους στο θέμα της διαφάνειας, της διερεύνησης των ευθυνών και στην απονομή δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά δεν πρέπει το έγκλημα να μείνει ατιμώρητο υπέδειξαν οι Οικολόγοι, ενώ ζήτησαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να προχωρήσει την εκ του νόμου και συντάγματος διαδικασία για την παύση του κ. Δημητριάδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Την αντιπροσωπεία των Οικολόγων αποτελούσαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Άδωνις Γιάγκου, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας κ. Σάββας Φιλίππου και ο Βουλευτής του κ. Γιώργος Περδίκης.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ