Κ.Ε: Υπέρτερη από οτιδήποτε άλλο, η επιμονή του ΑΚΕΛ να απομακρύνει τον ΠτΔ από την εξουσία

Υπέρτερη από οτιδήποτε άλλο, η επιμονή του ΑΚΕΛ να απομακρύνει τον ΠτΔ από την εξουσία, αναφέρει σε γραπτή απάντησή  του ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος στο ΑΚΕΛ για Τουρκία και Κραν Μοντανά

Αυτούσια η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

1. Είναι απορίας άξιο την ώρα που η Τουρκία επισήμως διαμαρτύρεται διότι κάποιοι στην Κύπρο επιμένουν πως τάχα ήταν έτοιμη στο Κραν Μοντανά να εγκαταλείψει τα επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα της στην Κύπρο και να αποσύρει πλήρως τα στρατεύματα της, το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται να επιμένει στο αφηγημα πως για το αδιεξοδο στις συνομιλιες ευθυνεται η δικη μας πλευρα και οχι η τουρκικη αδιαλλαξια, διαστρεβλώνοντας ακόμα και τα όσα καταγράφει στην έκθεση του ο ΓΓ των ΗΕ ο οποίος ουδόλως αναφέρει αυτά που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ.

2. Φυσικά το ΑΚΕΛ δεν έλαβε υπόψη τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας την εποχή εκείνη στο Κραν Μοντανά πως «μόνο στα όνειρα των Ελληνοκυπρίων θα εγκατέλειπε η Τουρκία τα εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα της στην Κύπρο και θα απέσυρε πλήρως τα στρατεύματα της από το νησί», θα λάμβανε τώρα υπόψη τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που με συνέπεια επαναλαμβάνει τα ίδια ;

3. Προκαλεί απορία γιατί το ΑΚΕΛ ένιωσε τη ανάγκη να απαντήσει στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σήμερα ο οποίος δεν έκανε αναφορά στο ΑΚΕΛ στη δήλωση του αλλά αναφέρθηκε σε όσους αναπτύσσουν μετά το Κραν Μοντανά το αφήγημα/θεωρία ότι για το αδιέξοδο που κατέληξε η διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία ευθύνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά.

4. Δυστυχώς για άλλη μια φορά παρατηρούμε ότι για το ΑΚΕΛ η επιμονή του να απομακρύνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από την εξουσία κατά τη δική τους ομολογία, είναι υπέρτερη από οτιδήποτε άλλο.