Κ.Ε: Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να ελέγξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου  Πρόδρομου Προδρόμου στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Σε μια ακόμα ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ δοκιμάζει να ελέγξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να πείσει τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. ότι έχει την πολιτική βούληση και ότι είναι έτοιμος να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις πάνω στο πλαίσιο συμπερασμάτων του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε.»

Λίγη ώρες πριν την παρέμβαση του ΑΚΕΛ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α.Τσίπρας επαναλάμβανε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Διότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

– και άκουσε σήμερα το πρωί την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 3η Ευρω-αραβική Σύνοδο και την αναφορά του σε ανάγκη μιας λύσης που «θα μετατρέψει την Κύπρο σε ένα λαμπρό παράδειγμα εθνοτικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσικής συνεργασίας μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας στην περιοχή» στη βάση των αποφάσεων του Ο.Η.Ε.

– και έχει υπόψη την αναφορά του ίδιου του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. στην πρόσφατη έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την ετοιμότητα του Προέδρου για διαπραγμάτευση στη βάση του Πλαισίου του με τις έξι παραμέτρους και την επιδίωξη συμφωνίας στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Η.Ε.

– και γνωρίζει από πρώτο χέρι την αδιαλλαξία που έδειξε η Τουρκία τόσο κατά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, όσο και στο διάστημα που έχει διαρρεύσει έκτοτε.

Αξιοπερίεργο είναι ότι το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίον η Τουρκία οδήγησε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, τα όσα διαρκώς προτάσσει έκτοτε, παρασπονδώντας σε σχέση με τις καθιερωμένες γραμμές λύσης του Κυπριακού από τον Ο.Η.Ε. και τις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης.

Check Also

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2022: 3 …

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων της …