Κ.Ε: Το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας

Το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, τόνισε σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Αυτούσια η δήλωση:

Εδώ και δύο χρόνια, από την επαύριον του αδιεξόδου στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, η Τουρκία προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις να αποφύγει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας της δικής της αδιάλλακτης στάσης.

Κωλυσιέργησε μπροστά στην πρωτοβουλία που εκδήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με τον ανεδαφικό ισχυρισμό ότι δεν μπορούσε να υπάρξει διαπραγμάτευση πριν τις Ευρωεκλογές και πριν ολοκληρωθεί το «Brexit».

Προσπάθησε να αποθαρρύνει την επανέναρξη, προβάλλοντας τη θέση ότι «το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών έχει εξαντληθεί».

Επιδιώκει να διαστρέψει το Πλαίσιο Γκουτέρες, θέλοντας να απαλλαγεί από την υποχρέωση να αντιμετωπίσει την ανάγκη για κατάργηση των εγγυήσεων – αποχώρηση στρατευμάτων.

Απέρριψε προτάσεις για προπαρασκευαστικές άτυπες συναντήσεις στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της κας Λουτ.

Προωθεί τώρα μια απόπειρα να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση ή και κρίση στα νερά της Κύπρου αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιδιώκοντας να εκτρέψει τη συζήτηση για επίλυση του Κυπριακού μέσα από τερματισμό της κατοχής, σε συζήτηση για το φυσικό αέριο.

Το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και επιμένει εμμονικά, κάθε μέρα, να προβάλλει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι είναι οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας που προκαλούν «διαιώνιση της στασιμότητας».

Αυτοί οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ συγκρούονται κατάφορα με την πραγματικότητα. Αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν προσπαθούν αυτόκλητα να εμφανίζονται μέσα από τις δηλώσεις τους ως αποκλειστικοί μεθερμηνευτές των σκέψεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Check Also

Ο ΠτΔ δέχθηκε τον Διευθυντή της Κ.Ε. Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Διευθυντή της Κεντρικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας Τη …

O Πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από την Κύπρο

Με μία τελετή κράτος και πολιτεία αποχαιρέτησε τον Πάπα Φραγκίσκο μετά την ιστορική επίσκεψή του …