Κ.Ε: Σκοπός του ΠτΔ είναι μια συμφωνία για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου παρέλαβε σήμερα, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου.

Επιδίδοντας το ψήφισμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Μόρφου κ. Βίκτωρας Χατζηαβραάμ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σας κοινοποιούμε το ψήφισμα που έχουμε παραδώσει στα πέντε μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας με την παράκληση να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση να δοθεί όπου δει για να αρχίσει μια διαδικασία η οποία θα βοηθήσει επιτέλους το Κυπριακό να φθάσει στο τέλος του».

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα ο κ. Προδρόμου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «όλο αυτό το διάστημα η πρώτη μέριμνα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να επιτύχει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπήρξε συστηματική κωλυσιεργία από την τουρκική πλευρά.

Ο σκοπός του Προέδρου είναι μια συμφωνία, έντιμη συμφωνία, για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους κατοίκους, και ιδιαίτερα στους πρόσφυγές μας, να ανακτήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση και των παραμέτρων που είχε θέσει ο Γενικός Γραμματέας στο Κραν Μοντανά, προκειμένου να έχουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη Κύπρο, όπου μέσα σε συνθήκες ειρήνης θα συνεργαστούν όλοι οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα έχουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, και θα απολαμβάνουν οι πολίτες και οι πρόσφυγες μας όλα τα δικαιώματα, τα οποία έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες».