Κ.Ε: Ο ΠτΔ υπολογίζει στη συλλογική προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπολογίζει στη συλλογική προσπάθεια, όπως έγινε και με το ΓΕΣΥ, και αναμένει τη συμβολή και των πολιτικών δυνάμεων και της Βουλής στο θέμα των μεταρρυθμίσεων του κράτους, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θέλω να μεταφέρω το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πρωτοβουλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις επαφές που έχει με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη χώρα μας.

Είναι θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης ότι το κράτος και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες και την κοινωνία ταχύτερη, άρα και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης, μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη Δημόσια Υπηρεσία, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί η τεράστια επένδυση που κάνουν οι φορολογούμενοι πολίτες σε ανθρώπινο κεφάλαιο, με αντίκρισμα καλύτερες υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη.

Να δώσουμε, επίσης, ενισχυμένες και αποτελεσματικότερες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα εξασφαλίζουν περισσότερες, καλύτερες, ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες, να δώσουμε συστηματική αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της χώρας μας σε επιστημονικό, ερευνητικό προσωπικό, σε ανθρώπους που οραματίζονται το μέλλον, και μέσα από την αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων και του ψηφιακού μετασχηματισμού να μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμη, διαρκή ανάπτυξη και ποιοτικότερες εξελίξεις.

Τέλος, το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσει στην κοινωνία τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας, δηλαδή τη στήριξη της ανάπτυξης, αλλά και τη δημιουργία καλύτερων θέσεων απασχόλησης, με περιορισμό της γραφειοκρατίας, η οποία μέχρι σήμερα δυσκολεύει και κάποτε αποτρέπει τις σημαντικές επενδύσεις. Αυτό είναι ο επενδυτικός νόμος.

Αυτή είναι και η ατζέντα διακυβέρνησης για την επόμενη περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπολογίζει στη συλλογική προσπάθεια, όπως έγινε και με το ΓΕΣΥ, και για αυτό τον λόγο αναμένει τη συμβολή και των πολιτικών δυνάμεων και της Βουλής, αλλά ευρύτερα και των υπόλοιπων συλλογικών φορέων μέσα στην κοινωνία».