Κ.Ε. για Μαυρογιάννη: Ο ΠτΔ είναι ενήμερος για τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας

Ο ΠτΔ είναι ενήμερος για τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, αναφέρει σε γραπτή απάντησή  του ο Κυβερνητικός  Εκπροσώπος,Πρόδρομος Προδρόμου στο ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η δήλωση:

Αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού σχετικά με το θέμα του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, πρέπει να διευκρινίσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι βεβαίως ενήμερος για τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και θα προωθήσει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι ότι ο κ. Α. Μαυρογιάννης είναι και θα παραμείνει διαπραγματευτής παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα ΄Έθνη, ενώ το ερώτημα που μας απασχολεί και θα πρέπει να απασχολεί όλους, περιλαμβανομένου και του κ. Α. Κυπριανού – από τη στιγμή που η ελληνοκυπριακή πλευρά διαρκώς, σε όλο αυτό το διάστημα και μετά τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά διέθετε διαπραγματευτή – είναι κατά πόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει ορίσει κάποιο διαπραγματευτή.