Κ.Ε. για ΑΚΕΛ: Τίποτα δεν τους δίδαξε η θλιβερή τους αποτυχία να κυβερνήσουν τον τόπο

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου για την απόφαση του ΑΚΕΛ σε σχέση με τον Προϋπολογισμό

Το ΑΚΕΛ, με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2023, για μία ακόμη φορά μας θυμίζει πως τίποτα δεν τους δίδαξε η θλιβερή τους αποτυχία να κυβερνήσουν τον τόπο.

Το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, βύθισε στην απαξίωση τους εργαζόμενους που επικαλείται.

Παρέλαβαν ανεργία 3,9% και παρέδωσαν ανεργία που άγγιξε το 17%.

Έστειλαν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, αλλά σήμερα μιλούν για κοινωνικές ανισότητες, όταν οι σχετικοί δείκτες αποδεικνύουν ότι σήμερα κίνδυνο στέρησης αντιμετωπίζουν σχεδόν οι μισοί συμπολίτες μας σε σχέση με το 2013.

Αντιδρούν όταν τους αναφέρουμε ότι στην καταστροφή οδήγησε η εμμονική τους προσκόλληση σε αποτυχημένα δόγματα.

Μπορούμε όμως να τους θυμίσουμε τι έλεγαν οι δικοί τους υπουργοί.

Ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, ο 1ος από τους τρεις τραπεζίτες Υπουργούς Οικονομικών του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι δεχόταν πιέσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να συμφωνεί με δαπάνες πέραν των δυνατοτήτων του κράτους.

Συγκρίνετε αυτή την προσέγγιση με την απόφαση της Κυβέρνησης σήμερα να αρνηθεί την ικανοποίηση αιτημάτων με προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο κ. Κίκης Καζαμίας, ο 2ος τραπεζίτης Υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει πως βρήκε την οικονομία όταν ανέλαβε σε δεινή κατάσταση και πως υπήρχε ο κίνδυνος στάσης πληρωμών.

Συγκρίνετε ξανά την περίοδο που κινδυνεύαμε με στάση πληρωμών με τη σημερινή κατάσταση, όπου η Κυβέρνηση όχι μόνο ικανοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές και δανειακές της ανάγκες, αλλά έχει προβλέψει να τις καλύψει και το επόμενο τουλάχιστον έτος.

Τέλος, ο 3ος τραπεζίτης Υπουργός Οικονομικών του ΑΚΕΛ, κ. Βάσος Σιαρλής, είχε δηλώσει ότι «τα δημοσιονομικά του κράτους ήταν σε άσχημη κατάσταση πολύ πριν την απομείωση των ελληνικών ομολόγων, και επέκρινε έντονα την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Όλα αυτά είναι που μας θυμίζει η χτεσινή ομόφωνη, μάλιστα, απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013.

Τον προϋπολογισμό που παραδίδει στην επόμενη διακυβέρνηση υγιή δημόσια οικονομικά και τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές.

Έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 500 εκ Ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τον προϋπολογισμό που αντικειμενικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πρώτος πραγματικά «πράσινος» προϋπολογισμός που οδηγεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναδεικνύοντας παράλληλα πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής, και στήριξης των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.