Κ.Ε: Απάντηση στην πρόκληση του ΑΚΕΛ η ανακοίνωση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου

Απάντηση στην πρόκληση του ΑΚΕΛ η ανακοίνωση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος,  Πρόδρομος Προδρόμου

Αυτούσια η δήλωση:

Επειδή χθες το ΑΚΕΛ καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προστατεύσει το όνομα της Κύπρου, παραπέμπω στη χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου των Η.Π.Α. Πρόκειται για ανακοίνωση της Προέδρου κας Μαξίν Γουότερς, εκ μέρους της δικομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που ήρθε στην Κύπρο για να εξετάσει κατά πόσον η Κύπρος λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εντοπίζονται και να παρεμποδίζονται παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Στην ανακοίνωση, αφού αναφέρεται στη στενή συνεργασία και το συντονισμό ανάμεσα στις Η.Π.Α. και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διευκρινίζεται ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή φροντίζει να βεβαιωθεί ότι δεν γίνεται κακόβουλη χρήση του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος, η Πρόεδρος της κα Γουότερς καταλήγει ότι «η Κύπρος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις».

Κ.Ε: Απάντηση στην πρόκληση του ΑΚΕΛ η ανακοίνωση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου αλλά διασφαλίζουν και υγιείς πρακτικές διεθνών συναλλαγών.