Κ.Ε: Ήρθε η ώρα η Τουρκία να ανοίξει τα χαρτιά της

Ήρθε η ώρα η Τουρκία να ανοίξει τα χαρτιά της και να συζητήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά για ένα κεφάλαιο το οποίο θα κρίνει το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μόλις έχει ολοκληρωθεί η σύσκεψη προετοιμασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποψινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ.

Μια συνάντηση που, ευελπιστούμε ότι, τα αποτελέσματα της θα ανοίξουν τον δρόμο για μια ουσιαστική και με αποτελέσματα συζήτηση στο πιο σημαντικό κεφάλαιο, της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι το οποίο αν πραγματοποιηθεί θα μπορεί να βοηθήσει και την όλη διαδικασία και τον στόχο για μια συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Η θέση της δικής μας πλευράς, η βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εκεί, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Και θεωρούμε ότι είναι επιτέλους η ώρα και για την Τουρκία, σε αυτό το πολύ σημαντικό κεφάλαιο, αν πραγματικά επιθυμεί επίλυση του Κυπριακού, να ανοίξει τα χαρτιά της και να συζητήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά για ένα κεφάλαιο το οποίο θα κρίνει το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία».