Κ.Ε: Έκπληξη αποτελεί η απαίτηση Μαλά για αντικατάσταση του ΥΠΕΣ

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στο αίτημα ΑΚΕΛ για διορισμό υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών:

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι λίγες μόνο ημέρες πριν από τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, το εκλογικό επιτελείο Σταύρου Μαλά, εγείρει θέμα αντικατάστασης του Υπουργού Εσωτερικών από υπηρεσιακό Υπουργό.

Δυστυχώς πρόκειται για μία καθαρά προεκλογικών σκοπιμοτήτων παρέμβαση η οποία δεν συνάδει με τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών στα σύγχρονα κράτη.

Σε όλες τις δημοκρατικές χώρες οι Υπουργοί μιας Κυβέρνησης ως πολιτικά πρόσωπα, έχουν ευθύνη, αλλά και υποχρέωση να υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική όσο και το έργο της Κυβέρνησης, ειδικότερα όταν αυτό τυγχάνει καθημερινής αβασάνιστης κριτικής.

Οι Υπουργοί είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά πρόσωπα με ευθύνη και υποχρέωση πολιτικού λόγου και επιτέλεσης του έργου τους με αποτελεσματικότητα και αμεροληψία.

Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, που κάποιοι φαίνεται να λησμονούν, στη σύγχρονη πολιτική αντίληψη η διάκριση Κυβέρνησης και κόμματος ήταν πάντοτε σαφής και με αυτήν ως γνώμονα εργαστήκαμε καθ΄ όλη την πενταετία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Όπως αρμόζει στις δημοκρατικές χώρες, να αφήσουμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες να οργανώσουν τις εκλογές όπως αυτές γνωρίζουν καλά και ας μην εγείρονται ζητήματα για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων και για δημιουργία εντυπώσεων. Οι άψογες διαδικασίες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο των εκλογών δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.