Κ.Α: Κραυγή αγωνίας από τους υπαλλήλους

Οι εργαζόμενοι  μέλη των συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΥΠΚΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ εκφράζουν την  αγωνία τους για τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και για το ενδεχόμενο κλεισίματος της εταιρείας

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν μας μένει άλλη επιλογή από του να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της ύπαρξης της εταιρείας μας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας», προσθέτοντας ότι θα μελετήσουν τους τρόπους αντίδρασης αφού δεν τους απομένει άλλη επιλογή.

«Οι διάφορες δηλώσεις Υπουργών, ο τρόπος που τροχοδρομείται η υποβολή δεσμευτικών προτάσεων από πιθανούς επενδυτές καθώς επίσης και η ενημέρωση που είχαμε πρόσφατα από τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία μας και προβληματιζόμαστε κατά πόσο οι Κυπριακές Αερογραμμές θα έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της ύπαρξης τους στο μέλλον», αναφέρουν.

Σημειώνουν ότι το προσωπικό της εταιρείας είναι ανάστατο και αν ακόμα και σήμερα βρίσκει τις δυνάμεις να εργάζεται, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ζήλο και στην αφοσίωση του προς την εταιρεία.

Διατυπώνουν τη θέση ότι η αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας θα έπρεπε να υποστηριχθεί σθεναρά και εκφράζουν βεβαιότητα πως μπορεί να τύχει θετικής αντίκρισης, αναφερόμενοι χαρακτηριστικά στο παράδειγμα της Μάλτας.

Κατά το προσωπικό των ΚΑ, θα μπορούσαν να προβληθούν τα επιχειρήματα της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, της εποχικότητας στη διακίνηση επιβατών και της τουρκικής κατοχής, ώστε με μια μεθοδευμένη, συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια να επιτευχθεί η έγκριση του σχεδίου και οι Κυπριακές αερογραμμές να προχωρήσουν μπροστά.

«Φαίνεται όμως πως δεν είναι αυτό που θέλουμε», αναφέρεται.

Οι εργαζόμενοι καλούν την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει έναντι του κυπριακού λαού και τη σημασία που έχει η ύπαρξη των Κυπριακών Αερογραμμών ως εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου. Την καλούν επίσης να φροντίσει έτσι ώστε στη συζήτηση των όποιων δεσμευτικών προτάσεων από πιθανούς επενδυτές, διασφαλίσει το προσωπικό που έχει απομείνει στην εταιρεία, αναλογιζόμενη της υπερβάσεις και τις θυσίες που έχει κάνει για να διασώσει την εταιρεία.

Παράλληλα αναφέρεται πως αν οι ΚΑ κλείσουν, οι συνέπειες για όλους θα είναι δραματικές σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων και φέρνουν ως παράδειγμα εκείνο του Μάντσεστερ, για το οποίο μόλις οι Κυπριακές Αερογραμμές ανέστειλαν τις πτήσεις τους, οι τιμές από τις άλλες εταιρείες ανέβηκαν κατακόρυφα.