Κύριε Πρόεδρε θέλουμε δικαιοσύνη πριν το 2030

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δηλώνει απογοητευμένο από τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο ΡΙΚ για ένα ιδιαίτερο λόγο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης και στην τιμωρία των ενόχων της οικονομικής τραγωδίας, ουσιαστικά μας είπε να αναμένουμε μέχρι το… 2030. Να μην βιαζόμαστε είπε και να μην μας παρασύρει το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε ποινικές διώξεις, διότι οι περί ου ο λόγος υποθέσεις χρονολογούνται από το χίλια εννιακόσια τίποτα (στον προηγούμενο αιώνα δηλαδή).

Τι υπαινίσσεται ο Πρόεδρος; Ότι πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον άλλα 15 χρόνια για να δούμε τους ενόχους της οικονομικής τραγωδίας να αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη;

Έλεος κύριε Πρόεδρε. Τα θύματα της τραγωδίας, εμείς ο απλός φτωχός λαός, δεν δεχόμαστε αυτήν την προοπτική. Δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη. Ούτε μπορεί να υπάρξει πραγματική και υγιής αναγέννηση της οικονομίας, με τους ίδιους ανθρώπους και τα ίδια μυαλά. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνει πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.