Κύριε Πρόεδρε, ακούτε;

Του Μάριου Φλουρέντζου*

Είναι αναγκαίο για μένα να θίξω τον προβληματισμό μου, σχετικά με την προσπάθεια που κάνει η νεοεκλεγείσα Ελληνική Κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, έναντι στην Γερμανίδα Καγκελάριο κα. Μέρκελ και στο μή θεσμικό όργανο που λέγεται «Τρόικα».

Ευθύνη της Κυπριακής Κυβέρνησης, είναι να πράττει με γνώμονα τη διαβίωση των πολιτών, πράγμα το οποίο προσπαθεί η νέα Ελληνική Κυβέρνηση με το «καλημέρα».

Πιστεύω ότι δε θα μπορούσα να θεωρηθώ υπερβολικός, εάν ανέφερα ότι η ουδέτερη στάση της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την Ελληνική Κυβέρνηση, είναι επιεικώς χαμηλότερη των προσδοκιών. Αυτή η ουδετερότητα, στην ουσία δίνει το δικαίωμα στην κα. Μέρκελ και στο μη θεσμικό όργανο «Τρόικα», να συνεχίσουν ακάθεκτοι το «έργο» τους εις βάρος του Κύπριου πολίτη.

Θα μπορούσαμε αβίαστα να συμπεράνουμε ότι ο Κύπριος πολίτης έχει πληγεί αρκετά από τις αποφάσεις της Τρόικας και φωνάζει για αλλαγή πλεύσης.

Οι άνεργοι ζητούν επαγγελματική αποκατάσταση, οι μικροεπιχειρήσεις ψάχνουν σωσίβιο για να μη ναυαγήσουν, οι δανειολήπτες ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία και φυσικά φωνάζουν «ΟΧΙ» στις εκποιήσεις.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας καλούμε να προβληματιστείτε και ενεργοποιηθείτε.
*Βοηθός Γενικός Γραμματέας
Νεολαίας Οικολόγων