Κύριε Αρχηγέ, τι θα γινόταν, εάν δεν εντόπιζαν το πτώμα οι τουρίστες;

Μία πρωτοφανής υπόθεση συγκλονίζει τη κοινωνία μας εδώ και αρκετές μέρες.

Στο φρεάτιο της φρίκης, εντοπίστηκαν προς το παρόν δύο πτώματα για τα οποία ομολόγησε ο συλλφθείς στρατιωτικός, κατά συρροήν δολοφόνος, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε ωμά ότι «όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία γι αυτό το ξανάκανα»…

Η αντιπολίτευση βάλλει καθημερινά κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας ζητώντας την παραίτησή τους.

Αδίκως η αντιπολίτευση βάλλει κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου γιατί δεν μπορεί ένας Υπουργός να φέρει την ευθύνη γιατί ο αστυνομικός στο ΤΑΕ, ή στο τμήμα πρόληψης ηλεκτρονικού εγκλήματος ή σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα  δεν έπραξε σωστά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης βρήκε έτοιμα τα υψηλόβαθμα στελέχη της δύναμης από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Φυσικά, οι μεγαλεπήβολες δηλώσεις της Αστυνομίας, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την αδράνεια, την ολιγωρία αλλά και τους λανθασμένους αρχικούς χειρισμούς μελών της δύναμης, είναι αχρείαστες κατά την άποψη μου .

Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά κύριοι της Αστυνομίας.

Ας μην γελιόμαστε. Εάν δεν εντόπιζαν το πρώτο πτώμα οι γερμανοί τουρίστες ο δολοφόνος θα σύνεχιζε απτόητος τα εγκλήματά του.

Και δυστυχώς η Αστυνομία, χωρίς καν να ερευνήσει την υπόθεση απέστειλε μέχρι και επιστολές ότι το παιδί ταξίδεψε στο εξωτερικό. Μα, αν είναι δυνατόν; Το διαβατήριο του παιδιού βρισκόταν στο σπίτι. Κανείς βέβαια δεν μπήκε στο κόπο να ερευνήσει ούτε το σπίτι ούτε τους υπολογιστές…..

Δηλαδή, όποιος βαριέται να σχοληθεί με ένα σοβαρό θέμα, η ευκολότερη απάντηση η οποία κατάντησε πλέον κλισέ, όταν ρωτήσεις για μία αλλοδαπή η οποία εξαφανίστηκε είναι «πήγε στα κατεχόμενα» ή ταξίδεψε στο εξωτερικό.

Ξέρετε κύριοι πόσες περιπτώσεις υπάρχουν για τις οποίες δεν μπήκατε καν στο κόπο να σχοληθείτε; 

Γνωρίζει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ότι υπάρχουν πολλές  περιπτώσεις για τις οποίες εκδίδονται ακόμα και εντάλματα σύλληψης αλλά κανένας δεν μπαίνει στο κόπο να τα εκτελέσει;

Μέχρι και χθες κύριε Ζαχαρία Χρυσοστόμου για υπόθεση την οποία γνωρίζουμε,  ψάχνουν αλλοδαπή εδώ και 4 μήνες, έγιναν 4 δίκες, με 4 διατάγματα και δεν μπήκαν καν στο κόπο να την εντοπίσουν. Ούτε να εκτελέσουν το ένταλμα……

Σίγουρα δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Υπάρχουν ικανότατα στελέχη στην Αστυνομική δύναμη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καν επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων στην Αστυνομία. Γι αυτό ακόμα και αυτοί οι ικανοί αξιωματικοί δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας την δουλειά τους γιατί δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της Αστυνομίας.

Ατιμωρησία…. 

Εάν τιμωρούσατε έστω ένα από αυτούς οι οποίοι απλά φοράνε μία στολή  για να παίρνουν το μισθό τους στο τέλος του μήνα, τότε θα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση.

Χρειάζονται βαθιές τομές, μεταθέσεις και αυστηρές τιμωρίες στις περιπτώσεις τις οποίες μέλη τις δύναμης δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντα τους.

Η Αστυνομία πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και να τον ακούει, εξετάζοντας την κάθε περίπτωση με επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Είτε είναι Κύπριος είτε είναι ξένος.

Πόσες φορές καλέσαμε σε τμήματα της Αστυνομίας και δεν απάντησε κανένας;

Μέχρι και στο 199 .. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, κύριοι.

Υπάρχουν και οι κλήσεις καταγεγραμμένες οι οποίες έγιναν την Παρασκευή μετά το φρικιαστικό έγκλημα που συγκλονίζει το παγκόσμιο.

Πως περιμένετε από τον κόσμο να σας εμπιστευτεί και να μην βάλλει εναντίον σας;