Κύπρος:Stop και στα οδοφράγματα για όσους χρωστούν στο δημόσιο

Η πρώτη επιτυχία οδηγεί την κυβέρνηση να πάρει και νέα μέτρα για όσους χρωστούν στο δημόσιο.

Το stop-list στα αεροδρόμια είχε διπλά αποτελέσματα. Από τη μία εντοπίστηκαν αρκετοί πολίτες που υποχρεώθηκαν να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις τους και από την άλλη, όσοι δεν εντοπίστηκαν υπό το φόβο ότι δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα, έσπευσαν οικειοθελώς να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Έτσι, τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, επόμενη σκέψη είναι η αστυνομία να επεκτείνει το μέτρο και στα οδοφράγματα, για τροχαίες παραβάσεις, αλλά και σε κάθε αστυνομικό γραφείο, ώστε να εισπράξει χρήματα που οφείλονται στο δημόσιο μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης στο Αρχηγείο Αστυνομίας Δημήτρης Πιτσιλλίδης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι γίνονται ενέργειες ώστε να διασυνδεθεί το μηχανογραφημένο σύστημα με τους οφειλέτες με τα οδοφράγματα, αλλά και με τα μέλη της Τροχαίας, καθώς και σε γραφεία της Αστυνομίας με τα οποία έρχεται σε επαφή ο πολίτης.

Με τον τρόπο αυτό, όταν κάποιος διαπιστωθεί ότι είναι οφειλέτης, τότε θα του υποδεικνύεται να πληρώσει το πρόστιμό του, διαφορετικά θα εκτελείται το ένταλμα φυλάκισης του Δικαστηρίου.

Μέχρι χθες είχαν μπει στα δημόσια ταμεία  €430.000, μέσα σε μια βδομάδα αφότου εξαγγέλθηκαν οι έλεγχοι πολιτών στα αεροδρόμια.