Κύπρος Vs Σλοβενία 2-1

Την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα των Εθνών πανηγύρισε απόψε η Εθνική μας.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να επικρατήσει πανάξια της Σλοβενίας με 2-1 στο Στάδιο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Οι διεθνείς μας από το ξεκίνημα του αγώνα παρουσιάστηκαν με καλύτερο πρόσωπο και η προσπάθεια τους επιβραβεύτηκε έστω και στο παρά ένα.

Η Κύπρος ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο που μπορεί να μην είχει πολλές φάσεις, όμως η μεγάλη χαμένη ευκαιρία χάθηκε από την ομάδα μας. Διάστημα στο οποίο η εστία μας δεν απειλήθηκε από τους Σλοβένους.

Στο 2ο λεπτό μετά από λάθος της άμυνας των Σλοβένων ο Κάστανος βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το σουτ του απέκρουσε σωτήρια ο Belec σε κόρνερ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Προβάδισμα της Σλοβενίας
Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ όμως οι διεθνείς μας στο τέλος βρήκαν τις δυνάμεις για να φτάσουν στη σπουδαία επιτυχία.

Στο 54ο λεπτό με κεφαλιά ο Robert Beric άνοιξε το σκορ για τους Σλοβένους.

Η Εθνική μας αντέδρασε και στο 69′ μετά από εξαιρετικό συνδιασμό ο Πιέρος Σωτηρίου ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθησε η απόκρουση του αγώνα από τον τερματοφύλακα της Σλοβενίας σε κοντινό σουτ του Παπουλή όμως η επιμονή της ομάδας μας έφερε την πολυπόθητη νίκη.

Στο 89΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαράλαμπου Κυριάκου ο Stojanović στην προσπάθεια του να αποκρούσει τη μπάλα την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του, 2-1 για την Εθνική μας.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους διεθνείς μας να πανηγυρίζουν μια σπουδαία επιτυχία που μας φέρνει στους τρεις βαθμούς με τη Νορβηγία.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Παναγή, Δημητρίου, Ιωάννου (67′ Μαργκάσα), Λαϊφη, Κούσουλο, Αρτυματά, Κυριάκου, Κάστανος (60′ Ρουσιάς), Σωτηρίου, Παπουλή, Εφραίμ (90′ Μερκής).