Κύπρος: Στα δικαστήρια οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά των περικοπών των μισθών τους

Με το σκεπτικό ότι οι περικοπές στους μισθούς τους είναι αντισυνταγματικές, μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωσή τους και τη μη στοχοποίηση ,όπως λένε των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι σηκώνουν μονομερώς και άνισα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο  γενικός γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Γλαύκο Χατζηπέτρου, δήλωσε ότι παραβιάζονται βασικά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των δημοσίων υπαλλήλων και ζήτησε  σεβασμό στην αρχή της ίσης μεταχείρισης, στην αρχή της συνταγματικής επιταγής για συνεισφορά ανάλογα με τις δυνάμεις έκαστου, και της αναλογικότητας». Και υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε και το άρθρο 23 που αφορά στην προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Διάκριση σε βάρος των αστυνομικών καταγγέλλει και ο Σύνδεσμος Αστυνομικών Κύπρου, εκπρόσωποι του οποίου δηλώνουν αποφασισμένοι αν μη δεχθούν τις περικοπές των επιδομάτων του ενοικίου και της καλής διαγωγής και θέτους παράλληλα και θέμα υπερωριών. Ενώ η κυβερνητική απόφαση ορίζει την πληρωμή του 85% τους  ο Αρχηγός αποφάσισε να δίδεται μόνο το 50%, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος.