Κύπρος: Σε μάστιγα εξελίσσονται τοκογλυφία-εκβιασμοί

 

Διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας αρχίζει να παίρνει το φαινόμενο της τοκογλυφίας και των εκβιασμών. Δύο περιστατικά, τις τελευταίες τέσσερις  ημέρες έχουν θορυβήσει την αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα  «Σημερινή», κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν ακόμη και ως ύστατη λύση τη «συμφωνία» με τοκογλύφους και σε περίπτωση εκβιασμού να καταφεύγουν στην αστυνομία και τόνισε ότι η νομοθεσία προβλέπει επιτόκιο 6,77%.

Τελευταία περίπτωση εκείνη 67χρονου δικηγόρου, ο οποίος το 2011 είχε δανειστεί 12.000 ευρώ από 32χρονο, με επιτόκιο 10%. Μέχρι σήμερα έχει πληρώσει 44.500 ευρώ και είχε γίνει και θύμα εκβιασμού από τον 32χρονο για επιταγές που δεν είχαν εξαργυρωθεί.

Ο 32χρονος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα οδηγηθεί σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Πριν από τέσσερις μέρες, είχε τεθεί υπό κράτηση 68χρονος, κάτοικος Λάρνακας. Κατηγορείται ότι εκβίαζε δύο πολίτες της Λάρνακας,  για ποσό που τους είχε δανείσει με επιτόκιο  10%. επιτόκιο. Και αυτός αρνείται κάθε κατηγορία.