Κύπρος-Ουκρανία: Συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας

Στην υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας προχώρησαν σήμερα Κύπρος και Ουκρανία με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς στην Κύπρο.

Οι υπουργοί οικονομικών των δύο χωρών σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία, ενώ παράλληλα υπεγράφησαν άλλες επτά Συμφωνίες και Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, της δημόσιας υγείας, των αεροπορικών υπηρεσιών, της γεωργίας, της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, της προώθησης επενδύσεων και της έρευνας.
 
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε ικανοποιημένος και πρόσθεσε πως “ήταν υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης που είχαμε αναλάβει από κοινού με τον Πρόεδρο Γιανούκοβιτς πέρσι στο Κίεβο”. 

Ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς σημείωσε με τη σειρά του πως η Ουκρανία ανέλαβε την Προεδρία του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη, μία απο τις προτεραιότητες της οποίας θα είναι η συμβολή του Οργανισμού στο θέμα των παγωμένων συγκρούσεων, ενώ τόνισε πως η χώρα του είναι υπέρ μιας δίκαιας και ολοκληρωμένης λύσης στο Κυπριακό.