Κύπρος, Μάλτα και Κομισιόν συνδιοργανώνουν ενεργειακό συνέδριο

Ενεργειακό συνέδριο με θέμα «Ασφάλεια εφοδιασμού φυσικού αερίου: ο ρόλος των εξελίξεων αερίου στη Μεσόγειο» συνδιοργανώνουν Κύπρος, Μάλτα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 10 και 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί σήμερα για τη Μάλτα, για να συμμετάσχει στο Συνέδριο.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η εκμετάλλευση των εγχώριων πηγών υδρογονανθράκων της ΕΕ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού της Ένωσης. Επίσης, στο πλαίσιο και της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημιουργία Μεσογειακού Κόμβου Φυσικού Αερίου (“Mediterranean Gas Hub”), θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους η Μεσόγειος ενδέχεται να καταστεί ενεργειακός κόμβος παραγωγής και προμήθειας φυσικού αερίου.

Επίσης θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος Ενέργειας Gunther Oettinger, Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ και Μεσογειακών χωρών και εκπρόσωποι εμπλεκομένων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου και των πολυεθνικών εταιρειών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.