Κύπρος – Κορωνοϊός: Ένα θετικό κρούσμα με ταξιδιωτικό ιστορικό

Κύπρος – Κορωνοϊός: Ένα θετικό κρούσμα με ταξιδιωτικό ιστορικό

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,748 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε 1 κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

Το θετικό στον ιό άτομο προέκυψε από 43 δείγματα που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, το θετικό στον ιό άτομο αποτελεί στενή επαφή ατόμου με ταξιδιωτικό ιστορικό, που βρισκόταν στην Κύπρο μέχρι τις 6/7. Μετά την επιστροφή της στην Ρουμανία, ενημερώθηκε ότι η μητέρα της ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ρουμανία. Σημειώνεται ότι όταν είχε έρθει στην Κύπρο είχε προσκομίσει πιστοποιητικό αρνητικού τεστ.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από τον έλεγχο επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 545 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκαν 403 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, είχαμε αποτέλεσμα για 6 δείγματα,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 607 εξετάσεις, και
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 144 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,014.