Κύπρος – Κορονοϊός: 23 από τα άτομα που διαγνώστηκαν και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί

Κύπρος – Κορονοϊός: 23 από τα άτομα που διαγνώστηκαν και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί

Σύμφωνα με δηλώσεις του  Ακαδημαϊκού Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκη, τα 262 κρούσματα κορονϊού εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση 7,397 αναλύσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωστρίκης, είπε:

«Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ ότι τα 262 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 7,397 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 143 από τα 262 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο.

Θέλω να σημειώσω ότι 23 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.»

Ο μεγάλος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες δεν μας αιφνιδιάζει.

Ήταν κάτι αναμενόμενο και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ως επιστημονική επιτροπή εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση την ενίσχυση των απαγορεύσεων ώστε να περιορίσουμε τις πηγές επιμόλυνσης και να βοηθήσουμε τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης να εντοπίσει ευκολότερα την αλυσίδα του ιού.

Επαναλαμβάνω ότι θα αρχίσουμε να διακρίνουμε μεταβολή των δεδομένων προς το καλύτερο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε τα περιοριστικά μέτρα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Απευθύνουμε ξανά την αγωνιώδη έκκληση προς όλους σας να μείνετε στο σπίτι σας, τόνισε.

Ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 28 άτομα, πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο.

Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εφτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως αντιλαμβάνεστε,  τόνισε, η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και οι επιπτώσεις είναι πολύπλευρες. Για αυτό μένουμε σπίτι, κερδίζουμε χρόνο, σώζουμε ζωές.