Κύπρος: Κανένα “φως” συμβιβασμού για λύση της απεργίας των οικοδόμων

Σε συμπληγάδες βρίσκονται οι προσπάθειες για λύση στην οικοδομική βιομηχανία με την απεργία των οικοδόμων.

Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών έχουν πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης, με την υπουργό Εργασίας να προσπαθεί μάταια να βρει τη χρυσή τομή, τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και τους εργολάβους να «στοχεύουν» τους απεργούς και τους τελευταίους να καταγγέλουν συκοφάντηση των κινητοποιήσεών τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Νίκος Κελεπέσιης, μιλώντας στο Τρίτο, υποστήριξε ότι απεργοί προχωρούν σε λεηλασίες και βανδαλισμούς σε εργοτάξια. Υπάρχουν τόνισε άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν και οι απεργοί τους παρεμποδίζουν και χαρακτήρισε παράνομη την απεργία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Σύνδεσμος να προχωρήσει σε καταγγελία της.

Ο επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θέμης Φιλιππίδης έκανε λόγο για τεράστιες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία, αφού τα επεισόδια γίνονται ως επί το πλείστον έξω από ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ και εκείνος κατήγγειλε βανδαλισμούς.

Ο εκπρόσωπος των Οικοδόμων ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου έκανε λόγο για συκοφάντηση των απεργών οικοδόμων και προφάσεις εν αμαρτίαις .