Κύπρος και Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα

Λευτέρης Χριστοφόρου – Ευρωβουλευτής ΔΗ.ΣΥ.

Πολλές φορές τόνισα ότι είμαστε περήφανοι γιατί ανήκουμε στη Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θεωρώ όμως ότι κερδισμένη και τυχερή είναι η Κύπρος μας και τα εθνικά μας δίκαια, γιατί υπάρχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και γιατί στην ηγεσία του βρίσκονται ηγέτες όπως ο αγαπητός φίλος Manfred Weber.

Αυτό το καταθέτω υπεύθυνα, μετά λόγου γνώσεως μέσα από την μακράν πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της Ευρώπης, αλλά και μέσα από τη παρουσία μας στην ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η θετική και στέρεα θέση του ΕΛΚ, για τα εθνικά μας θέματα, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της υπεύθυνης παρουσίας, της διαρκούς σφυρηλάτησης των σχέσεων ΔΗ.ΣΥ. και ΕΛΚ, καθώς και της έντονης δράσης και παρουσίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Παράταξης μας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μαζί με τους Ευρωπαίους φίλους μας, χτίσαμε και συνεχίζουμε να κτίζουμε μία ισχυρή σχέση αδελφική φιλίας, αλληλοσεβασμού και κοινής δράσης, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μικρή μας Κύπρος χρειάζεται συμμαχίες για να επιβιώσει και όχι συνθήματα και κούφια λόγια, για εσωτερική κατανάλωση και κομματική κερδοσκοπία.

Οι μεγάλες μάχες της πατρίδας μας δίδονται και κερδίζονται στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή πεδία, με σκληρή μεθοδική δουλειά, με αγώνες και θυσίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και λαϊκισμούς

Έτσι οι ισχυροί δεσμοί που δημιούργησε και συνεχίζει να οικοδομεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην Ευρώπη και Διεθνώς, μπορεί να μην έχουν οποιοδήποτε κομματικό όφελος, αλλά έχουν τεράστιο όφελος για τη Κύπρο μας και τα Εθνικά μας Δίκαια και για εμάς αυτό και μόνο αυτό προέχει.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στο Ευρωκοινοβούλιο, σταθερός και αμετάθετος συμπαραστάτης μας, στους αγώνες μας και στα εθνικά ας συμφέροντα ήταν, είναι και παραμένει η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Ηγέτης του Manfred Weber, χωρίς να υποβαθμίζω τη στήριξη και από τις άλλες πολιτικές ομάδες, την οποία θεωρούμε αναγκαία και την αναγνωρίζουμε.

Όμως είναι απορίας άξιον, πως αυτός ο σθεναρός σύμμαχος της πατρίδας μας, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο ηγέτης του, Manfred Weber, διαρκώς υφίστανται άδικες και σκληρές επιθέσεις, από κάποιους στη Κύπρο.

Η τελευταία πρωτοβουλία που αναλάβαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, με το συνάδελφο το Λουκά Φουρλά, τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον Manfred Weber και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για συζήτηση στην Ολομέλεια και καταδίκη της Τουρκίας, στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις παράνομες, προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, καταδεικνύει τη σταθερή, ειλικρινή και έμπρακτη στήριξη του ΕΛΚ στις θέσεις μας.

Μακάρι και οι υπόλοιπες πολιτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο να υιοθετούσαν τις θέσεις μας και τότε αναμφίβολα ο μοναδικός κερδισμένος θα ήταν η Κύπρος και η Ελλάδα και τα εθνικά μας δίκαια. Αυτή η χώρα, η Τουρκία, δεν πρέπει να λαμβάνει ούτε ένα ευρώ και δεν πρέπει να λάβει τίποτε από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.”