Κύπρος, Ισλάμ και η Συμφωνία της Αλ Χουνταηπίγια

Κύπρος, Ισλάμ και η Συμφωνία της Αλ Χουνταηπίγια

Αφορμή για την θέση μας στο άρθρο αυτό μας έδωσε η μελέτη της ανάδειξης του Μωάμεθ ως προφήτη και η μεθοδολογία την οποία χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό. Μια μεθοδολογία συνυφασμένη με την Συμφωνία της Αλ Χουνταηπίγια, την οποία χρησιμοποίησε και η Τουρκία επανειλημμένα στην χώρα μας.

Όταν ο Μωάμεθ θεώρησε ότι έλαβε την αποκάλυψη από τον άγγελο Γαβριήλ ότι έγινε προφήτης τον 6 αιώνα μ.χ, προσπάθησε να προσηλυτίσει τους κατοίκους της Μέκκας όπου ζούσε αλλά απέτυχε.  Σκεπτόμενος πως αν προσηλυτίσει Εβραίους θα τον αναγνώριζαν και οι συμπολίτες του, μετέβηκε στην Μεδίνα όπου ζούσε και άκμαζε Εβραϊκή κοινότητα. Για να είναι πιο κατανοητός σε αυτούς, πήρε μέρη από την Παλαιά Διαθήκη και τον Ιουδαϊσμό για να φτιάξει την θρησκεία του.

Αφού απέτυχε με τους Εβραίους και Χριστιανούς, άρχισε να τους κυνηγά με ένα μικρό στρατό από πιστούς του. Τους θεωρούσε Dhimmi, ακάθαρτους και δεύτερης ποιότητας πολίτες, προσπαθώντας και τον βίαιο προσηλυτισμό τους. Εφάρμοσε την Τζίζια, κεφαλικό φόρο, και για να μείνουν ζωντανοί έπρεπε να πληρώνουν. Δεν πληρώνεις σου κόβουν το κεφάλι. Ακριβώς τα ίδια έζησαν δυστυχώς και οι πρόγονοι μας επί Τουρκοκρατίας, αφού οι Τούρκοι ήταν ήδη διδαγμένοι από τις παρακαταθήκες και θρησκεία του Μωάμεθ.

Ζώντας στην Μεδίνα ο Μωάμεθ, επιτιθόταν και σε καραβάνια των Μεκκανών κλέβοντας και μοιράζοντας το πλιάτσικο στους στρατιώτες του. Το ίδιο ακριβώς δεν έκανε και ο Τουρκικός στρατός στην εισβολή στην Κύπρο ;. Μοιράζοντας το πλιάτσικο μεταξύ τους αρχικά, αργότερα την ακίνητη περιουσία μας στους έποικους και Τουρκοκύπριους;

Αφού είδε ο Μωάμεθ πως δεν μπορούσε να νικήσει τους Μεκκανούς υπέγραψε μαζί τους δεκαετή συμφωνία ειρήνης στην Αλ Χουνταηπίγια, χρησιμοποιώντας  την Συμφωνία για να ενδυναμώσει τον στρατό του. Μόλις ένιωσε δυνατός επιτέθηκε ξαφνικά καταλαμβάνοντας την Μέκκα. Έτσι η θρησκεία του από αρχικά πνευματικό έγινε πολεμικό κίνημα για εξάπλωση του Ισλάμ. Έκτοτε η Συμφωνία της Αλ Χουνταηπίγια έγινε η Ισλαμική και Μουσουλμανική αρχή του πολέμου μέσω της εξαπάτησης του εχθρού.

Με αυτή την αρχή στο πίσω μέρος του μυαλού της η Τουρκία υπέγραψε τις Συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου για να πατήσει πόδι στην Κύπρο. Αμέσως εξόπλισε τους Τουρκοκύπριους για να επιτεθούν στον εχθρό τους, τους Ελληνοκύπριους. Έτσι το 63-64 αιφνιδιαστικά έκαναν ένοπλο και πολιτικό πραξικόπημα για να καταλάβουν το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μετατρέψουν τους κατοίκους της σε Dhimmi και να εφαρμόσουν πάλι την Τζίζια.

Αφού η Τουρκία απέτυχε τότε στην πρώτη της προσπάθεια, άρχισε όπως τον Μωάμεθ να ετοιμάζει τον στρατό της για το επόμενο στάδιο. Την ευκαιρία την πρόσφερε η Χούντα με το προδοτικό πραξικόπημα του 1974. Στην Τρίτη ημέρα της εισβολής υπογράφηκε ανακωχή, η δε Τουρκία, σύμφωνα με την αρχή της Αλ Χουνταηπίγια ,εδραίωσε στρατιωτικά τις θέσεις της. Και τότε συνέχισε να προελαύνει με αποκορύφωμα την δεύτερη εισβολή του Αυγούστου.

Με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας φθάσαμε στον πάτο. Παρά ταύτα, ΠτΔς και πολιτική ηγεσία  παρακαλούν την Τουρκική πλευρά για επανέναρξη συνομιλιών προσφέροντες και τα τελικά δώρα με ΜΟΕ. Τελικός στόχος της Τουρκίας ,ακόμα και να υπογράψει την όποια κακή λύση, θα είναι για να χρησιμοποιήσει την Αρχή της Αλ Χουνταηπίγια και να προετοιμαστεί για ανακατάληψη ολοκλήρου της Κύπρου. Δεν είναι και τυχαίο που μας γέμισε η Τουρκία με ένα σαν μυστικό στρατό της από ισλαμιστές και μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Η χώρα μας για να γλυτώσει από την εθνοκτόνο Τουρκία και την αρχή της Αλ Χουνταηπίγια για πόλεμο μέσω εξαπάτησης του εχθρού, εμάς δηλαδή, ένα δρόμο πρέπει να πάρει. Αυτό της Απελευθέρωσης, γιατί σύμφωνα με τον εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά το χρωστάμε σε όσους ήρθαν πέρασαν, θα έρθουν θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Πέτρος Ασσιώτης

Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας