Κύπρος – Ιούλιος 2018

*Της Αντιγόνης Περικλέους Παπαδοπούλου

15 Ιουλίου 1974 – 15 Ιουλίου 2018 :44 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα που άνοιξε την κερκόπορτα στον Αττίλα.

Η ατιμωρησία των ενόχων έφερε ασυδοσία.Ο φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε ποτέ. Τα πολύτομα πρακτικά της ειδικής ερευνητικής επιτροπής της Βουλής, παρέμειναν ερμητικά κλειστά στο χρονοντούλαπο της λήθης. Φαίνεται πως  είναι  πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να λάμψει  η αλήθεια για τον αδελφοκτόνο σπαραγμό, τους Γκιζίκηδες, Ιωννίδηδες και συνεργούς, σε Κύπρο και Ελλάδα. Βολεύει η παραποίηση γεγονότων, η στρέβλωση και  εσκεμμένη πλαστογράφηση της ιστορίας.

Όμως το κακό παράγινε. Η ημικατεχόμενη Κύπρος έρμαιο  στον Τούρκο εισβολέα και διαρρήκτη βιώνει  κατοχή,  ισλαμοποίηση, παράνομο εποικισμό, εθνοκάθαρση . Η Κυπριακή Δημοκρατία  δέχεται απαράδεκτες πιέσεις και υπόγεια κτυπήματα από τρίτους και ντόπιους, για ανίερους συμβιβασμούς.Ο ποντιοπιλατισμός της διεθνούς κοινωνίας δεδομένος. Επίσης δεδομένος κι ο  επιχειρούμενος  διαμοιρασμός συμφερόντων και πετρελαϊκών κοιτασμάτων στη γεωστρατηγική μας περιοχή. Το διεθνές δίκαιο ευτελίζεται.  Κυριαρχεί  δυστυχώς το δίκαιοτων ισχυρών και η αλαζονεία. Η νέα τάξη πραγμάτων οδηγεί σε πρωτόγνωρες ατραπούς. Η κρίση αξιών κορυφώνεται…

Το τραγικότερο ωστόσο είναι πως στη δική μας ημικατεχόμενη πατρίδα, έχουμε ένα εσωτερικό μέτωπο διάτρητο από τον κατακερματισμό και τη διχόνοια, την εσωστρέφεια και τον ωχαδελφισμό. Από τα παθήματα του δίδυμου εγκλήματος, δεν αντλήσαμε μαθήματα. Ο λαός ταλανίζεται  από σωρεία ατιμώρητων εγκλημάτων και σκανδάλων. Βιώνει την κατρακύλα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Στον τομέα της υγείας, της παιδείας, στις προοπτικές εργοδότησης των νέων, στην ισότητα ευκαιριών, στην αξιοκρατία. Στον βωμό αλληλοεμπλεκόμενων συμφερόντων, διαπλοκής και προσωπικών ιδιοτελών ατζέντων, διαπράττονται σκάνδαλα,επιβάλλονται κουρέματα, κλείσιμο τραπεζών, των κυπριακών αερογραμμών, λεηλασία και ξεπούλημα  του συνεργατισμού…Κι όμως, δεν σπάζει μύτη. Κανένας δεν λογοδοτεί. Κανένας δεν ευθύνεται. Μόνο ο λαός πληρώνει τα σπασμένα.

Θάπρεπε να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας. Θάπρεπε να  ζητούσαμε ένα μεγάλο  συγνώμη από τους ήρωες που, αυτές τις μέρες, τιμούμε. Από τα  αμούστακα παλληκάρια, που πλήρωσαν με αίμα το δίδυμο έγκλημα υπερασπιζόμενα  τη Δημοκρατία. Από τις  μάνες των αγνοουμένων, πουδεν έπαψαν ποτέ να προσμένουν το αγνοούμενο παιδί. Από τους πρόσφυγες, που  σήκωσαν στους ώμους την άνιση  κατανομή βαρών καιπαραμυθιάζονταν με ανεφάρμοστες υποσχέσεις και δεσμεύσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Μέσα στην αξιακή κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη κυπριακή  κοινωνία, αναζητείται  ΕΛΠΙΣ. Αναζητείται  ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΧΩΝ και ΣΚΟΠΩΝ για να μπορέσει επιτέλους να σταματήσει η κατηφόρα και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αναγέννηση πατρίδας.

Τιμή και Δόξα σε όσους υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία  σε καιρό πολέμου,  αλλά και σε όσους δεν έπαψαν ποτέ  σε καιρό ειρήνης  να την υπερασπίζονται παραμένοντας βαθιά Δημοκράτες! Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός στην ελευθερία γνώμης, στον πλουραλισμό, στην πολυφωνία, στον διάλογο. Στη σύνθεση απόψεων, στην αναζήτηση της Αλήθειας, στη σοφία των πολλών και όχι στον ετσιθελισμό των λίγων. Σημαίνει συλλογικότητα, συνένωση δυνάμεων, ενότητα στόχων και σκοπών, για αντιμετώπιση όλων των κινδύνων που απειλούν την πατρίδα. Σημαίνει ΟΧΙ στον διχασμό. ΟΧΙ  στην υπόγεια υπόσκαψη χαρακτήρων που οδηγεί σε εμφύλιο σπαραγμό. ΟΧΙ στους πατριδοκάπηλους. ΟΧΙ στους φασίστες , τους ολιγοκράτες, τους δοσίλογους και λαϊκιστές. ΟΧΙ στους ανίερα διαπλεκόμενους κεφαλαιοκράτες και στους μωροφιλόδοξους πολιτικάντηδες  που πατάνε επί πτωμάτων, διψώντας για  δόξα, χρήμα και εξουσία !

Ιούλιος 2018: Η Δημοκρατία στις μέρες μας αντιμετωπίζει κρίση παγκόσμια και στον τόπο μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από τρίτους, αλλά και από τον κακό μας εαυτό. Ας την προστατέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Μόνο με ενεργούς πολίτες που θέτουν την Κύπρο και το δημόσιο συμφέρον πάνω από όλους και όλα, μπορούμε να έχουμε μέλλον.

Ενεργοί πολίτες  ΞΥΠΝΑΤΕ και ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!!

*Τέως Ευρωβουλευτή