Κύπρος: Η αλλαγή του τρόπου ζωής, αυξάνει τα κρούσματα καρκίνου

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του διευθυντή της ακτινοθεραπευτικής, ακτινοδιαγνωστικής κλινικής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Ο καρκίνος αναμένεται να περάσει ως πρώτη αιτία θανάτου στην Κύπρο, λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής.

Παρά τα σημαντικά επιτεύγματα σε επίπεδο αποθεραπείας, το τρέχον έτος οι νέοι ασθενείς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000, αριθμός που αναλογεί σε 170 νέα περιστατικά το μήνα. Καθημερινά προσέρχονται στο Κέντρο για θεραπεία450 ασθενείς.

Ο δρ Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε ότι ο καρκίνος δεν είναι μία νόσος. Υπάρχουν πέραν των 200 διαφορετικών μορφών και έκανε αναφορά στις εξειδικευμένες πολυθεματικές ομάδες, μια ρύθμιση που αποτελεί ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των σύγχρονων ογκολογικών νοσοκομείων και ένα από τους κύριους πυλώνες του Ογκολογικού Κέντρου.

Η εξειδίκευση, ανέφερε, σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου προσφέρει στους ιατρούς δυνατότητες και πλεονεκτήματα όπως, μεταξύ άλλων, βαθειά γνώση και συσσωρευμένη εμπειρία στη συγκεκριμένη νόσο, υιοθέτηση διεθνώς τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων και κατευθυντηρίων γραμμών και οικοδόμηση συνεργασιών με ανάλογους επιστήμονες τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είναι νοσοκομείο εξειδικευμένο στην θεραπεία του καρκίνου. Συνεργάζεται με τα Κρατικά Νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και ιατρούς, καθώς και με τους συνδέσμους που στηρίζουν τους ασθενείς.