Κύπρος: Δύο 15χρονα αγόρια τα νέα θύματα του aids…

Δύο 15χρονα παιδιά είναι τα νέα θύματα του AIDS. Τη σοκαριστική αποκάλυψη, λίγες μόνο μέρες μετά την γνωστοποίηση και για ένα 14χρονο κορίτσι, έκανε η πρόεδρος του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων του AIDS Στέλλα Μιχαηλίδου.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά της πολιτείας αλλά και «άγνοια» για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα κρούσματα σε παδιά και εφήβους. Το θέμα είναι και κατά πόσο η πολιτεία έχει λάβει μέτρα, έχει ενημερώσει, έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να προλάβει…

Τα παιδιά και τα δύο αγόρια , φαίνεται να έχουν προσβληθεί με μεταξύ τους σεξουαλική επαφή, δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου. Ο  Διευθυντής, όμως,  της Γρηγορίου Κλινικής όπου νοσηλεύονται, και από την οποία παρακολουθούνται οροθετικά άτομα, Γιάννης Δημητριάδης το διέψευσε.

Η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας, Ζήνα Πουλλή απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν ή όχι οροθετικοί μαθητές. Πρέπει, πρόσθεσε στην περίπτωση που υπάρχει μαθητής με τον ιό να είναι ενήμεροι οι υπεύθυνοι καθηγητές ώστε να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις.