Κύπρος: Δυναμική διαμαρτυρία των δασκάλων έξω από το Προεδρικό

Κάτω τα χέρια από την Παιδεία… Στέλνετε τους νέους στην ανεργία…φώναξαν έξω από το Προεδρικό μέγαρο οι δάσκαλοι.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας κράτησε πέντε λεπτά και έκλεισε για το διάστημα αυτό η λεωφόρος Προεδρικού. Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ επέδωσε ψήφισμα στο Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστο Χριστοφίδη, ο οποίος τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να μη βρεθεί κόσμος άνεργος.

Η ΠΟΕΔ αντιδρά στις μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν την παιδεία και οδηγούν νέους εκπαιδευτικούς, γύρω στα 400 άτομα, στο ταμείο ανεργίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δήλωσε ο πρόεδρός της Χριστόφορος Θεοφάνους, καθώς και στην αποξήλωση ή κατάργηση του συνταξιοδοτικού και για την πιθανότητα να εξαιρεθούν οι δάσκαλοι από την παροχή δωρεάς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στο ψήφισμά της, η ΠΟΕΔ υποστηρίζει ότι η Δανειακή Σύμβαση και η εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας, προστατεύουν τις τράπεζες και τον πλούτο και απαλλάσσουν τους υπαίτιους. Και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι αρνούνται να αναλάβουν βάρος που δεν τους αναλογεί … «Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια, σημειώνεται, που στρέφεται ενάντια στη Δημόσια Εκπαίδευση και πλήττει το δημόσιο σχολείο. Με την αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών, επιχειρείται, πέρα από το ότι θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νέων εκπαιδευτικών να σπρωχθούν προς την ανεργία, επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, αυξάνει το άγχος του προσωπικού και ανατρέπει τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και των σχολικών μονάδων, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτά συνεπάγονται στην ποιότητα της Εκπαίδευσης».