Κύπρος: Βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση σήμερα

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι το βράδυ. Σήμερα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που το πρωί αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδικά χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα νότια, αλλά πολύ κυματώδης και αρχικά μέχρι τρικυμιώδης στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη στα νότια, αλλά ταραγμένη και αρχικά μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το βράδυ αναμένονται σταδιακά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.