Πως πήρατε τα χαριστικά δάνεια κ. Ορφανίδη; ρωτούν οι βουλευτές

Δάνεια πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με «ανύπαρκτο» επιτόκιο από 0 έως 1%, πήρε για τον εαυτό του και με έγκριση του …ιδίου, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Στέλεχος της Pimco, το πόρισμα της οποίας αναμένεται για τις ευθύνες των τραπεζικών ήταν και μεγαλοστέλεχος τράπεζας το διάστημα που ελήφθησαν οι εγκληματικές αποφάσεις …

Στέλεχος της  Alvares & Marshal «κυκλοφορούσε» σε κύκλους διαφόρων «αρμόδιων υψηλόβαθμων» που έλεγχαν την τύχη του τραπεζικού συστήματος…

Είναι κάποιες από τις τρανταχτές καταγγελίες βουλευτών, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία άνοιξε το φάκελο των ευθυνών των τραπεζιτών. Οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν για τα δάνεια που δόθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και έχουν χαριστικά διαγραφεί και απαίτησαν να επιστραφούν τα προκλητικά bonus των golden boys.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής,  ζητήθηκαν τα βιογραφικά σημειώματα των ερευνητών της Pimco και της  Alvares & Marshal . Ζητήθηκαν και εξηγήσεις για τα δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα, κυρίως σε ελβετικά φράγκα, για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει απάτη και για τα δάνεια που έλαβαν εταιρείες συνδεδεμένες με μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών.