Κύπρος: Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία

«Ευάλωτα θύματα των δυνατών, των εχόντων και κατεχόντων», «Τα βάρη στους Τραπεζίτες, όχι στα ΑμεΑ», «Στους πλούσιους πολυτέλεια…Στους φτωχούς Λιτότητα;» .

Δυναμικά συνθήματα για δυναμικούς ανθρώπους, που παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν βγήκαν για μια ακόμη φορά στους δρόμους διεκδικώντας πίσω τη ζωή τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές των κοινωνικών παροχών.

Επέδωσαν ψήφισμα προς τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή με τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του Κράτους Σταύρος Μιχαήλ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Χριστάκης Νικολαϊδης,  μίλησε για τη δίκαιη αγανάκτηση των ΑΜΕΑ, και δήλωσε ότι δεν θα ανεχτούν το παραμικρό πισωγύρισμα. «Τα όποια μικρά βήματα προς το μεγάλο στόχο της ισότιμης κοινωνικής ένταξης έχουν με αγώνες δεκαετιών πραγματοποιηθεί είναι αδιαπραγμάτευτα, συνιστούν παρακαταθήκη. Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι η αντίθεσή μας στις οποιεσδήποτε περικοπές αφορούν τα “στοιχειώδη και ελάχιστα” των υφιστάμενων κοινωνικών παροχών που απευθύνονται σε χιλιάδες άτομα με αναπηρίες, δεν θα είναι στιγμιαία και επιφανειακή αλλά έντονη, διαρκής και βαθιά. Μέχρι τελικής δικαίωσης. Μέχρι τελικής δικαίωσης θα αμυνθούμε προασπίζοντας με συνέπεια τους αγώνες μας πολλών δεκαετιών».

Ο κ. Νικολαίδης επεσήμανε ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποτρέψουν τις μειώσεις σε ποσοστό 9%  του επιδόματος βαριάς κινητικής αναπηρίας και της ειδικής χορηγίας για τυφλούς, τις περικοπές ύψους 60% και 50% στον προϋπολογισμό για το Σχέδιο παροχής οικονομικής βοήθειας για την αγορά αυτοκινήτου και επιχορηγημένων διακοπών αντίστοιχα από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες. «Όλα τα παραπάνω συνιστούν τις αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές μας».

.