Κύπρος:Έκτακτοι ωρομίσθιοι εισέβαλαν σε Βουλή και Υπουργείο Οικονομικών

Σοβαρά επεισόδια έγιναν έξω από τη Βουλή των αντιπροσώπων, όταν εποχικοί ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο ,έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και κατάφεραν να μπουν μέσα στο κτίριο, στην αίθουσα όπου ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου συσκεπτόταν με υπηρεσιακούς της Βουλής.

Από νωρίς το πρωί οι εποχικοί υπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών και ζητούσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή για να του θέσουν τα αιτήματά τους . Ο υπουργός βρισκόταν στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και δεν μπορούσαν να συναντηθούν μαζί του. Αρχισαν μικροσυμπλοκές με τους αστυνομικούς. Έσπρωξαν ,κατάφεραν να διασπάσουν τους αστυνομικούς και να μπουν στο υπουργείο. Κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να ανέβουν στο γραφείο του κ. Σιαρλή, τους εμπόδισαν όμως οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι ωρομίσθιοι στην συνέχεια έφυγαν από το υπουργείο προς τη  Βουλή, για  να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου.