Κόπα Αμέρικα: Νίκησαν στην πρεμιέρα Βραζιλία και Κολομβία… (Videos)

Αφού πρώτα πέρασε από… σαράντα κύματα, τελικά το Κόπα Αμέρικα έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 13 Ιουνίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα). Στα πρώτα δύο ματς τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους, ωστόσο μέσα στους πρωταγωνιστές συμπεριλαμβάνεται και… ο κορονοϊός.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης, η -τελικά- διοργανώτρια Βραζιλία δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στην αποδεκατισμένη Βενεζουέλα, των 14 θετικών κρουσμάτων, να επικρατήσει αρκετά εύκολα με 3-0.

Το σκορ άνοιξε για την «σελεσάο» ο Μαρκίνιος στο 23ο λεπτό με κοντινό πλασέ από τη μικρή περιοχή, ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ στο πρώτο μέρος. Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 2-0 με πέναλτι του Νεϊμάρ στο 64ο λεπτό και τον Μπαρμπόσα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 89ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι του Β’ Ομίλου, η Κολομβία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της, επικρατώντας σε ένα μέτριο παιχνίδι του Ισημερινού με 1-0. Οι «καφετέρος» είχαν παθητικό ρόλο, με τον Ισημερινό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Χωρίς τη μεγάλη φάση, ο αγώνας έφτασε στο 41ο λεπτό, όταν οι Κολομβιανοί με το τέρμα του Καρντόνα άνοιξαν το σκορ. Στην επανάληψη, ο Ισημερινός ήταν αυτός που είχε και πάλι τον πρώτο λόγο, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Οσπίνα.

Κόπα Αμέρικα: «Χτυπήθηκε» από κορονοϊό και η Κολομβία
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι δύο μέλη της αποστολής της Κολομβίας βρέθηκαν χθες θετικοί στον κορονοϊό, που σημαίνει ότι τρεις ομάδες από αυτές που συμμετέχουν στο τουρνουά διαθέτουν στις τάξεις τους παίκτες ή, άλλα μέλη που έχουν προσβληθεί από την Covid-19.

Το Σάββατο, 8 παίκτες της Βενεζουέλας βρέθηκαν θετικοί, όπως επίσης και 3 της Βολιβίας νωρίτερα.