Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ταξίδι Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Μπορεί μέχρι…πρόσφατα να ήταν μαζί στην κυβέρνηση και να είχαν κοινή αντιπολιτευτική πορεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι οι δημοσκοπήσεις και το σκηνικό εκλογών άναψαν μεταξύ τους μίση και πάθη. Αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να εξαπολύσει επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στο Βερολίνο και η ΝΔ να απαντά με δικά της πυρά στον πρώην κυβερνητικό εταίρο της.

«Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι μόνο για τα αυτιά της κας Μέρκελ;”, αναρωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας:  «Πήγε χτες ο κ. Μητσοτάκης και παρουσίασε –λέει- ένα πρόγραμμα στην κα Μέρκελ. Αυτό το πρόγραμμα είναι μόνο για τα αυτιά της κας Μέρκελ; Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα. Και επειδή έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, τον κ.Τσίπρα που έχει γίνει ο υποτακτικός του Σόιμπλε και τα έχει δώσει όλα, τι έχουμε να περιμένουμε; Τι περισσότερο μπορεί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης;»

Ηχηρή ήταν η απάντηση της ΝΔ: «Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας» ,επισήμανε το γραφείο τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας: «Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως Υπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν … Αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία».