300.000 ευρώ για το αρχείο Μητσοτάκη!

Στην Ελλάδα της κρίσης και της εξοντωτικής μνημονιακής πολιτικής, όπου ο λαός καλείται να δώσει από το υστέρημά του για να πληρώσει τους ανεξέλγκτους φόρους, κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στον δικό τους κόσμο. Την ενίσχυση του αρχείου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφάσισε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με 300.000 ευρώ. Μετά από δημόσιο διαγωνισμό, το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία “Space Hellas” που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή.

Η απόφαση με ΑΔΑ: ΒΙΦΧΩΞΕ-ΩΚ7 που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προβλέπει τη διάθεση του ποσού των 300.280 ευρώ πλέον Φ.ΠΑ., για την «Ψηφιοποίηση και Πολυκαναλική Διάθεση του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Ο υπογράφων στην εν λόγω απόφαση, είναι ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι τα εξής: Τί σχέση μπορεί να έχει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που εδρεύει στον Κεραμεικό; (Το μόνο που είναι γνωστό σε όλους, είναι οι πολύ στενές σχέσεις του δημάρχου με την οικογένεια Μητσοτάκη. Ο ίδιος άλλωστε το έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν.) Μήπως τελικά κάθε φορά που κάποιος πολιτικός βγαίνει και μιλάει για θυσίες που πρέπει να γίνουν από όλους, πρέπει να αφαιρέσει το “όλους” και να το αντικαταστήσει με το “μονομερώς”;

Η ψηφιοποίηση ενός αρχείου, αναντίρρητα πολύ σημαντικού για την ιστορία της χώρας (σε καμία περίπτωση δεν το απαξιώνουμε), θα μπορούσε να περιμένει, όταν η “ψυχή” αυτού του τόπου, ο λαός του,  βρίσκεται σε κατάσταση πραγματικής εξαθλίωσης.