Κόβει τα…φτερά της Αθήνας η Κομισιόν

Μια μέρα πριν φτάσει στην Αθήνα ο Μοσκοβισί, η Κομισιόν φρόντισε να κόψει τα…φτερά της Αθήνας χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του Επιτρόπου πολιτική και δεν σημαίνει ταυτόχρονη επιστροφή των θεσμών. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα η Άννικα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες. Η Άννικα Μπράιντχαρτ δεν θέλησε να απαντήσει για το «πόσο χρόνο πραγματικά έχει η Ελλάδα για να καταλήξει σε συμφωνία» καθώς όπως είπε «μια τέτοια απάντηση δεν θα είχε σήμερα νόημα».

Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Επιτρόπου, ο οποίος συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα τον παρασημοφορήσει, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  και τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο  με τους οποίους θα έχει αναλυτική συζήτηση.

Στη συνέχεια ο Μοσκοβισί  μεταβεί και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το οποίο θα του απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Η Άννικα Μπράιντχαρτ συμπλήρωσε ότι η διαπραγμάτευση με όλες τις πλευρές συνεχίζεται εντατικά, από την έδρα των θεσμών και η Κομισιόν εργάζεται για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.