Κωστόπουλος: Ελεύθερος υπό όρους ο πρώην σκηνοθέτης του «Σασμού» για τον βιασμό Αθανασοπούλου

Ελεύθερος έφυγε από το ανακριτικό γραφείο ο γνωστός σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος μετά την απολογία του για υπόθεση βιασμού. Στον σκηνοθέτη, που έχει υπογράψει την τηλεοπτική σειρά «Σασμός», επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να απέχει από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου η οποία τον κατηγορεί ότι τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητο του πριν από 12 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Ο σκηνοθέτης απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε μια περιστασιακή γνωριμία με την ηθοποιό πριν από 12- 13 χρόνια επιμένοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες σε βάρος του. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στην απολογία του πως στόχος της καταγγέλλουσας ήταν να τον συκοφαντήσει.

Η ηθοποιός κατήγγειλε τον Απρίλιο του 2022 ότι έπεσε θύμα βιασμού στα πρώτα της βήματα στο χώρο της υποκριτικής. «Έπρεπε αυτό να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα, δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί εγώ πέρασα από πολλά στάδια, θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε. Ήμουν 21, ήταν πολύ άγριο αυτό που συνέβη» είχε αναφέρει σε δηλώσεις της.

Ο κ. Κωστόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Μάλιστα, όταν η καταγγελία της ηθοποιού ήρθε στο φως της δημοσιότητας με δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έκανε γνωστή τη θέση του. «Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση» είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση σε βάρος της ηθοποιού.