Κωνσταντοπούλου: Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα

Σε συνέντευξη Τύπου η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων , Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την απόφαση της να συμπράξει εκλογικά, αλλά ως ανεξάρτητη υποψήφια, με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε «συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας», και ότι ευρισκόμενοι σε τέτοιες συνθήκες τώρα, «ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα».

Δήλωσε ότι σε αυτές τις εκλογές, και «με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε», θα είναι «παρούσα, ενεργή και … στο πλάι εκείνων που για άλλη μία φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέλεξε να δώσει την συνέντευξη Τύπου στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Ενώσεως Συντακτών στην Αθήνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής, συνεργάτες της κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Όχι στα Μνημόνια. Ναι στη Ζωή».

Μίλησε ευθέως για «τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ», και καταλόγισε ευθύνη για αυτήν «στους εντός του κόμματος», όπως είπε.

«Η χώρα – είπε – οδηγείται σε εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε τη λαϊκή εντολή αλλά προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να την παραβιάζει έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι εκβιαστές – δανειστές αποτιμούν ως βαρίδι».

Και πρόσθεσε το σχόλιο ότι «το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές – δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε εκτενώς η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αήθεις, όπως είπε, επιθέσεις που έγιναν εναντίον της ιδίας από διάφορα πρόσωπα, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα σε κομματικά στελέχη. Σ’ αυτά τα πλαίσια, κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν την υπερασπίστηκε «όπως και όποτε έπρεπε».

Βολές εξαπέλυσε επίσης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια για την τελευταία περίοδο της Βουλής που, όπως επισήμανε, η χώρα οδηγείται σε εκλογές χωρίς να έχει τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος.