Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: “Πρόθυμος” στις επιταγές των δανειστών

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε σφοδρή  επίθεση κατά Τσίπρα.

Στόχος των αιφνιδιαστικών εκλογών είναι η εκκαθάριση των αντιμνημονιακών δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Το έντιμο και το πολιτικά πρέπον απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος εκφράστηκε με ηχηρό τρόπο, ήταν να ζητήσει ο Τσίπρας εντολή του λαού πριν την ψήφιση της εξουσιοδότησης. Είναι ασυμβίβαστη η επιμονή και η εμμονή από τη μία να θέλει πρώτα περάσει αυτή η συνθήκη από τη Βουλή και από την άλλη να γίνουν εκλογές επειδή δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ήξερε πολύ καλά ποιες είναι οι θέσεις μου για τις οποίες έχω παλέψει και μέσα και έξω από τη βουλή», είπε μεταξύ άλλων η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Με τον Αλέξη τον Τσίπρα μας συνέδεε μία στενή προσωπική σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης και μας συνέδεε θεωρούσα και μια σχέση ειλικρίνειας. Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι με πρότεινε για Πρόεδρο της Βουλής είναι τιμητικό, ωστόσο οποιαδήποτε ανάληψη θέσεως ευθύνης δεν είναι ανταλλακτικής φύσεως», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ήξερε πολύ καλά ποιες είναι οι θέσεις μου για τις οποίες έχω παλέψει και μέσα και έξω από τη βουλή. Ποτέ δεν έδωσα σε κανέναν την αίσθηση ότι θα μπορούσα να διαγράψω μονοκοντυλιά τις θέσεις μου. Ήξερα ότι αυτά που είπα και ότι είπα και στην εναρκτήρια ομιλία μου, αυτά και έπραξα. Εκείνοι πρέπει να απαντήσουν αν ενέδωσαν, αν έκριναν ότι έτσι έπρεπε να πράξουν. Προς τι αυτή η εκστρατεία σπιλώσεις εκείνων οι οποίοι επιμένουν να κάνουν αυτά που έλεγαν;»

Όσον αφορά τη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι τιμά τους συναδέλφους/ισσες, συντρόφους και συντρόφισσες που με το όχι τους μέσα στο κοινοβούλιο τίμησαν τα δίκαια, τα συμφέροντα και την εντολή του λάου. Είπε ότι πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν μάχες για τα συμφέροντα του λαού. «Θα αναζητήσω μαζί τους τον κοινό τρόπο υπηρέτησης της λαϊκής ετυμηγορίας» τόνισε.