ΚΥΣΟΑ: Παγκύπρια εκδήλωση διεκδίκησης δικαιωμάτων μπροστά από το Προεδρικό

ΚΥΣΟΑ: Παγκύπρια εκδήλωση διεκδίκησης δικαιωμάτων μπροστά από το Προεδρικό

Με ευκαιρία τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, 3η Δεκεμβρίου, η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συμμαχία για την Αναπηρία και το Κίνημα Ενιαίας Εκπαίδευσης πραγματοποιεί παγκύπρια εκδήλωση διεκδίκησης δικαιωμάτων μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο με θέμα «καμία ακύρωση κανένας περιορισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καμία διάκριση λόγω αναπηρίας».

Η εκδήλωση είναι παγκύπρια και πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022 και ώρα 11:00 π.μ. έξω από το Προεδρικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναδειχθούν από μέρους του κινήματος των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους οι σοβαρές παραβιάσεις αναφαίρετων, θεμελιωδών δικαιωμάτων της συμμετοχής και της ενσωμάτωσης τους στην κοινότητα, και θα αξιώσουν από την πολιτεία την με την αναβάθμιση του εθνικού θεσμικού νομικού πλαισίου άρση των κοινωνικών, οικονομικών, δομικών, συμπεριφορικών και άλλων κοινωνικών εμποδίων που τις προκαλούν, υπό το πρίσμα της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες στην περίοδο της ανάκαμψης της οικονομίας από την οποία αναμένουν να επωφεληθούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.